בשנים האחרונות נושא הקורקינטים והאופניים החשמליים הפך להיות מטרד רציני עד כדי סכנת חיים של ממש, ולא רק לרוכבים אלא גם להולכי רגל או רוכבים רגל שנפגעים מהם. התביעה שלפנינו מוכיחה שלא רק נזק גופני יכולה תאונה כזו יכולה ליצור עבור הפוגע אלא גם נזק כספי כבד.
כך היה במקרה שהגיע למשרדנו: רוכב אופניים, שהיה מעורב בתאונה עם רוכב אופניים אחר וגרם לפציעתו, נתבע על ידי המוסד לביטוח לאומי, אשר שילם לנפגע את הפיצוי המגיע לו.
הבחור הניח מצידו שסיפור התאונה נגמר עם פציעתו הקלה, אך הביטוח לאומי לא חשב כך והגיש נגדו תביעת שיבוב בסך 3 מיליון ₪. כן, זו לא טעות דפוס. המעורב הנוסף בתאונה היה בדרך לעבודה ולכן התאונה הוכרה כתאונת עבודה. פציעתו הקשה שהותירה אותו נכה גרמה לזיכויו בהטבות וגמלה חודשית לכל חייו. סכום הגמלה המצטבר הוא סכום התביעה העצום.
סכום כזה הוא כמובן לא דבר של מה בכך, והבחור, שידע שלא יוכל לטפל בתביעה זו לבדו פנה לייעוץ במשרדנו.
בין יתר ההכנות להגן על הלקוח, ביצענו בדיקה של פוליסת ביטוח הדירה. עדכנו אותו כי פוליסת הדירה הרגילה שיש לרבים מאיתנו, מכסה גם את האחריות שלו כמבוטח כלפי הולכי רגל ומשתמשים בדרך מחוץ לדירה.
פעמים רבות אנחנו לא מודעים מספיק לביטוחים שלנו ולתוכנם, שיכולים להפוך את הקערה על פיה במקרים שבהם אנחנו נקלעים לצרות בלתי צפויות. עצתי לכם, אחרי למעלה מ-30 שנות ניסיון, היא לא להתמודד עם כך לבד אלא לפנות למשרד עו"ד ביטוח שמומחה בדיוק בכך, ולא עוסק בתביעות כאלו "על הדרך".