dunsguide_חותם אמינות לעורך דין גיא כהן
צוות משרד עורך דין תאונות דרכים - גיא כהן - עומדים בלובי של הבניין ב.ס.ר
לקבלת הפיצוי המגיע לכם התקשרו כבר עכשיו
חשבתם שיש לכם ביטוח אובדן כושר עבודה? ראיון נוקב בנושא עם עו"ד גיא כהן
נגן וידאו
dunsguide_חותם אמינות לעורך דין גיא כהן

מדוע אנחנו?

בזכות הניסיון וההיכרות רבי השנים שלנו עם חברות הביטוח, אנו מצליחים להשיג ללקוחות פיצוי גם במקרים שבהם איש לא האמין שהדבר יתאפשר. מכתבי התודה ולחיצות היד הנרגשות שאנו מקבלים מהם בסוף התהליך הן הדלק לפעילות שלנו.
נגן וידאו

וידאו

עורך דין תאונות דרכים: עו"ד גיא כהן ושות'

מומחים בתביעות תאונות דרכים

משרד עורכי דין גיא כהן ושות' מומחים בתביעות תאונות דרכים ומובילים בהשגת פיצוי מקסימלי תוך זמן קצר. 

נגן וידאו אודות עורך דין תאונות דרכים - גיא כהן

תאונות דרכים – על מה מדובר?

תאונות דרכים רבות מתרחשות, לצערנו מידי יום. תאונת הדרכים יכולה להתרחש כתוצאה ממפגש בין כלי רכב לאדם, או כתוצאה ממפגש של שני כלי רכב שפגעו אחד בשני. בניגוד לנזקי גוף הנגרמים לאדם שלא ע”י כלי רכב, למשל תאונות עבודה, רשלנות רפואית, פגיעות בשל מפגע ברחוב וכד', קבע המחוקק הישראלי הסדר ספציפי בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, לפיו לא בודקים כלל מי מן הנהגים “אשם” בתאונה, אלא הנפגע בתאונה יכול לתבוע ולקבל פיצוי אך ורק מחברת הביטוח של הרכב בו נהג ו/או נסע בעת התאונה.

תאונות אופנוע

מבין תאונות הדרכים תופסות תאונות האופנוע חלק נכבד מאד. נהגי אופנוע חשופים, תרתי משמע, ליותר פגיעות על הכביש מכלי רכב אחרים או מתאונה עצמית.

כל החלקה, ולו במהירות אפס, סופה להסתיים בפגיעת גוף קשה יותר או פחות הראויה לפיצוי. מסיבה זו נערכה רפורמה בתחום פרמיית ביטוח החובה והועלתה הפרמיה לביטוח החובה של נהגי אופנועים.

גם במקרה של תאונת אופנוע בה מעורב רכב אחר, יתקבל הפיצוי לרוכב האופנוע מביטוח החובה שעשה וזאת מבלי שיהיה ניתן לגלגל את העלות על ביטוח החובה של הרכב הפוגע, גם אם האשם כולו ברוכב האופנוע (ראו עקרון האחריות המוחלטת).

משרדנו בתחום תאונות דרכים

משרדנו מתמחה בתביעות ביטוח ועוסק בייצוג תובעים מול חברות הביטוח וכן בייצוג חברות הביטוח הנתבעות בתחום. אין כל חשש לניגוד אינטרסים מאחר שאנו מקפידים לא לייצג לקוחות כנגד חברות הביטוח שאותן אנו מייצגים.

נהפוך הוא. הייצוג ‘משני צידי המתרס’ מאפשר לנו, עורכי הדין תאונות דרכים, הבנה ובקיאות באשר לשיקולים השונים ודרך קבלת ההחלטות, ובדרך זו ניתן להגיע לתוצאה המקווה עבור הלקוח.

שאלות נפוצות על תביעות תאונות דרכים:

  • אספו פרטים מזהים של הנהג הפוגע, של הרכב הפוגע או של בעלי הרכב.
  • בקשו לראות תעודת ביטוח חובה וצד ג’ של הרכב הפוגע וכן רישיון נהיגה של הנהג הפוגע.
  • אין להזיז את הרכבים במקרה של פגיעות בגוף (על פי חוק).
  • במקרה של נזקי רכוש חשוב לאסוף ראיות אודות הפגיעה והנזק לרכוש: צלמו את מקום הפגיעה, הנזק לרכב או לנפגע וכן הקליטו אנשים שראו את המקרה ויכולים להעיד אודותיו.
  • הזמינו ניידת משטרה ועמדו על כך שתגיע למקום בהקדם האפשרי.

אל תמהרו לדווח על נזקי הגוף לחברת הביטוח. התייעצו עם עורך דין תאונות דרכים בהקדם האפשרי. זיכרו: מי שיפצה אתכם על נזקי הגוף שנגרמו לכם היא חברת ביטוח החובה שלכם.

מי שיפצה אתכם על נזקי הרכוש היא חברת הביטוח שבטחה בביטוח צד ג’ את הרכב שפגע בכם ואשם בתאונה, או הביטוח המקיף שלכם לפי בחירתכם.

אם לא ברור לגמרי מי אחראי לתאונה, עדיף לכם לתבוע את נזקי הרכוש מחברת הביטוח המקיף שלכם, ולבקש כי הביטוח שלכם יתבע גם בשמכם את הנזק העקיף שלכם לרבות ההשתתפות העצמית, והפסד הנחת היעדר תביעות.

עצות חשובות בתחום תאונות דרכים

  1. מכיוון שהחוק בישראל דואג לפיצוי לנפגעים ללא קשר ל”אשם”, אתם בהחלט יכולים להיות מוטרדים רק לשלמות גופכם ונפשכם כמו גם של הנפגעים הנוספים המעורבים בתאונה. השאר הרבה פחות חשוב, זאת בין אם נפגעתם ובין אם פגעתם.
  2. נזקי רכוש: אספו ראיות אודות הפגיעה והנזק לרכוש: צלמו את מקום הפגיעה, הנזק לרכב או לנפגע וכן הקליטו אנשים שראו את המקרה ויכולים להעיד אודותיו.
  3. מי שיפצה אתכם על נזקי הרכוש היא חברת הביטוח שבטחה בביטוח צד ג’ את הרכב שפגע בכם ואשם בתאונה, או הביטוח המקיף שלכם לפי בחירתכם.
  4. במידה ולא ברור לגמרי מי אחראי לתאונה, עדיף לכם לתבוע את נזקי הרכוש מחברת הביטוח המקיף שלכם, ולבקש כי הביטוח שלכם יתבע גם בשמכם את הנזק העקיף שלכם לרבות ההשתתפות העצמית, והפסד הנחת העדר תביעות.

 

פסיקה בתחום

החוק שולל הכרה במי שנפגע מתאונה שנעשתה במתכוון. גם מי שנפגע לא יוכל לקבל פיצוי בתביעה על פי החוק ועליו לתבוע את הפוגע ואת חברת הביטוח שלו. בפסיקה המובאת לפניכם צמצם בית המשפט את קשת המקרים שייחשבו לתאונה במתכוון. לפסק הדין המלא

האם אדם שנמצא ללא רוח חיים לאחר שעבד עם טרקטור היה מעורב בתאונת דרכים? האם זכאים בני משפחתו לפיצויים? חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים דורש כי המוות יהיה תוצאה של שימוש בכלי הרכב למטרות תחבורה. בעניין הלה מגיע בית המשפט ברוב דעות למסקנה כי לא התקיים התנאי. לפסק הדין המלא

 

לקוחות ממליצים