מי מאיתנו לא סובל מדכדוך מפעם לפעם? במשך השנים אנחנו עוברים תקופות קשות ומשברים, קטנים יותר או פחות או סתם נתקפים במצבי רוח שמעיבים על שגרת היום-יום שלנו. למזלנו, אנחנו לא חייבים לסבול ובמידת הצורך יכולים ליטול כדורים שישפרו את איכות חיינו ואת אופן ההתמודדות שלנו עם המצב. פרוזאק, ציפרלקס ודומיהם מומלצים על ידי רופאי משפחה לאנשים בגילים שונים ואף אחד לא מוצא בכך פגם. אף אחד? ובכן, חברות הביטוח הן סיפור אחר.
כמו נשים רבות, גם גלית (שם בדוי) נטלה ציפרלקס במשך תקופה מסוימת והתרופה אכן שיפרה את מצב רוחה באותה עת, עד אשר לא נזקקה לה יותר והפסיקה את השימוש בה. לאחר מספר שנים נפגעה גלית בתאונה, ולצערה לא יכלה לעבוד במשך זמן רב. כאשר פנתה לחברת הביטוח אשר אצלה רכשה בזמנו ביטוח אובדן כושר עבודה, וביקשה לקבל את המגיע לה, דחתה החברה את תביעתה של גלית בטענה שלא דיווחה בשעתו על כך שהייתה חולה במחלת נפש. אם הייתה יודעת על מחלת הנפש שלה, אמרה המבטחת, היה תשלום הפרמיה שגבתה ממנה גבוה בהרבה.
"על איזו מחלת נפש מדובר?", תהתה גלית. "מעולם לא הייתה לי אחת כזו", אך חברת הביטוח היודעת-כל הייתה נחרצת. "לפני מספר שנים ביקרת אצל פסיכיאטר וקיבלת ממנו תרופה לטיפול בדיכאון שאותה נטלת למשך זמן מה. כשנתבקשת לדווח בשאלון הרפואי אם לקית בדיכאון, ענית בשלילה, כלומר שיקרת, ומשכך לא נוכל לשלם לך."
גלית לא האמינה למשמע אוזניה וטענה בעוז שמעולם לא הייתה חולת נפש ולמיטב ידיעתה רבים חווים שלל תופעות של דיכאון במהלך חיים, נוטלים תרופות לטיפול במצבם ועדיין לא מוגדרים כחולי נפש. אי לכך אין כל סיבה שתשלם לחברת הביטוח פרמיה מוגדלת או שתדווח לה על נתונים רפואיים שאינם תואמים את מצבה.
גלית אינה היחידה, כמובן. רבים וטובים מקבלים מרופאיהם תרופות מסוג זה ואינם מודעים לכך שחברת הביטוח, או גוף אחר לצורך העניין, עלולים לראות בהם לוקים במחלת נפש, ולמנוע מהם תשלום בגין אובדן כושר עבודה.
מובן שאין כל קשר בין דיכאון שהיה וחלף לבין אובדן כושר עבודה שמתרחש שנה לאחר מכן, ולא יכול להיות קשר שכזה כאשר אובדן כושר העבודה נובע משלל מחלות או תאונות שאין בינן לבין מצב נפשי דבר וחצי דבר. אלא שגם עובדה זו לא מונעת מחברת הביטוח לדחות תביעות אובדן כושר עבודה בטענה של מרמה, לא פחות ולא יותר. בכך שלא דיווחת על נטילת ציפרלקס לפני שנים ניסית לרמות ולכן לא נאשר לך את הכיסוי הביטוח.
במקרים רבים כאלה חברת הביטוח אפילו מבטלת את הפוליסה ולא מחזירה את הפרמיה ששולמה במשך שנים!
ובכן, אל לוותר לחברת הביטוח על התנהלות זו. קיים פתרון והוא נמצא בהגשת תביעה לבית המשפט באמצעות עו"ד מומחה בתביעות אובדן כושר עבודה. רק לאחר תביעה משפטית שתוגש באמצעות העורך דין, תבין חברת הביטוח שטיפסה על עץ גבוה מדי.