לקבלת הפיצוי המגיע לכם התקשרו כבר עכשיו
צרו קשר

מדוע אנחנו?

בזכות הניסיון וההיכרות רבי השנים שלנו עם חברות הביטוח, אנו מצליחים להשיג ללקוחות פיצוי גם במקרים שבהם איש לא האמין שהדבר יתאפשר. מכתבי התודה ולחיצות היד הנרגשות שאנו מקבלים מהם בסוף התהליך הן הדלק לפעילות שלנו.
וידאו

עשה ואל תעשה בהגשת תביעת נזיקין: מדריך לתובעים

תביעת נזיקין היא תביעה כנגד אדם, מוסד או ארגון שגרם לאדם במישרין או בעקיפין לנזקי גוף או נזק לרכוש. למשל, עובד יכול לתבוע את המעסיק על נזק גוף שקרה לו במסגרת עבודתו. אדם יכול לתבוע מועצה מקומית על מכשול שלא טופל במרחב הציבורי ואשר גרם לו לפציעה. אורח במלון יכול לתבוע את הבעלים על נזק שקרה לו בשל ליקוי במתקני המלון וכן הלאה. אם אתם מתעניינים באפשרות של תביעת נזיקין יש כמה דברים שעליכם לשים לב אליהם עוד מרגע הפציעה או הפגיעה ועד להגשת התביעה עצמה וההתנהלות המשפטית.

פגיעה בגוף מתאונת דרכים, פציעה, תאונת עבודה או פציעה בבית מהווה משבר משמעותי בחייו של הנפגע. אם מדובר בפגיעה משמעותית, הנפגע צריך להשקיע את הזמן בהחלמה, בריפוי ובשיקום מן הפציעה. לפעמים נותרת פגיעה ארוכת טווח, פגיעה בתפקוד היום יומי בבית או בעבודה, ירידה ביכולת ההשתכרות או אובדן כושר עבודה חלקי או מלא. אם יש אשמים בפגיעה, אפשר ורצוי שהנפגע יגיש נגדם תביעת נזיקין, כדי שיוכל לקבל פיצוי שיאפשר לו להתמקד בהחלמה ושיקום. אלא שהגשת תביעה מסוג זה לא תמיד פשוטה והיא דורשת תשומת לב של הנפגע לכל הפרטים, כבר מרגע הפציעה. כדי שתדעו מה לעשות אם חלילה תמצאו את עצמכם בסיטואציה של נזקי תאונה, אספנו לכם מדריך לתובע עם טיפים של עשה ואל תעשה בהגשת תביעת נזיקין. לגזור ולשמור.

טיפ 1: לתעד הכול

רגע של תאונה, פציעה, תאונת דרכים, נפילה בבית או בחוץ – יכול להיות רגע מלחיץ ומבלבל. חשוב מאוד לנסות לתעד ברגע האמת כל פרט אפשרי, אם לא ממש בזירת האירוע אז לחזור בהקדם האפשרי למקום ולשחזר את ההתרחשות. חשוב שתדעו להסביר ולתעד איך קרה הנזק, מי ראה או, לצלם את המפגע או מקום התאונה, ואם יש עדי ראיה – לקחת מהם פרטים אישיים, לצלם תעודת זהות שלהם, לקחת מהם מספר טלפון. ככל הנראה לא תדעו ברגע האירוע מה לשאול אותם, אבל מאוד חשוב שיהיה לכם את מי לשאול כשכן תדעו מה אתם צריכים לדעת. התיעוד הוא השלב החשוב ביותר ופעמים רבות הוא זה שיקבע אם תקבלו פיצוי על מה שקרה לכם, ובאיזה היקף – פיצוי מלא, פיצוי חלקי או בכלל לא.

טיפ 2: תתייעצו עם עו"ד כבר מהתחלה

כמו שאמרנו, רגע הפציעה או הפגיעה יכול להיות מבלבל וקשה לעיכול. גם אם אתם זוכרים ברגע האמת שעליכם לתעד כל דבר, רוב הסיכויים שלא תדעו במה להתמקד. כדאי מאוד לערב עורך דין עם מומחיות בענייני נזיקין בשלב כמה שיותר מוקדם. כשהכול עוד טרי, הוא יוכל לעזור לכם לדעת במה להתמקד, את מה לתעד, אם לחזור למקום האירוע, איך לתעד, מה לשאול, אילו מסמכים לשמור וכן הלאה. אם תפנו לעורך דין חודשים ארוכים אחרי מעשה, ייתכן שמידע רב יאבד ויהיה קשה יותר להוכיח את הנזק ולזכות בתביעה. עם זאת, גם פניה לעורך דין בדיעבד יכולה לעזור ותמיד כדאי להתייעץ עם מומחה.

טיפ 3: וודאו שהמסמכים הרפואיים משקפים את מה שקרה לכם

הרבה פעמים אנשים שנפצעים בתאונה מתעדים את מה שקרה בעזרת מסמכים שהם שומרים מהפינוי מהמקום, דרך הטיפול בבית החולים ועד השיבה הביתה. אבל לצד זאת, מומלץ מאוד להמשיך ולתעד את ההתנהלות הרפואית גם לאורך זמן. מחושים וכאבים מתמשכים יכולים להתחיל ברגע התאונה ולהשפיע במשך זמן רב אחר כך. תאונה אף יכולה לגרום להתפרצות של בעיות נוספות, ארוכות טווח מעבר לפגיעה הישירה. גם פגיעה נפשית שמצריכה התערבות פסיכיאטרית היא השלכה נפוצה של פציעה. את כל אלה יש לתעד מבחינה רפואית. כדאי לגשת לרופא עם כל בעיה, וגם לוודא שהרופא מציין את הקשר לתאונה או לאירוע הפגיעה, כך שמצבכם הרפואי ישתקף מתוך המסמכים ככזה שנוצר בשל הפציעה או הפגיעה הראשונית.

טיפ 4: לבקש תיעוד מצולם מיד אחרי המקרה

כיום אזורים רבים במרחב הציבורי מרושתים במצלמות. חפשו בסביבת מקום התאונה כל תיעוד מצולם שאפשר. אם מדובר בתאונת דרכים נסו להגיע לנהגים שעברו באזור, אולי לאחד מהם יש מצלמת דרך שקלטה את מה שקרה לכם. גם אם הצילום לא נמצא – למשל, כי המצלמה בדיוק לא עבדה, הצילום נמחק או אבד – עצם העובדה שביקשתם את הצילום סמוך לזמן התאונה יכולה לעזור לכם בהמשך בתביעת הנזיקין.

טיפ 5: למצוא מומחה רפואי בהתאם לנזק הגוף שקרה לכם

לכל איבר בגוף יש מומחה רפואי שנחשב לטוב ביותר בתחום, שתצטרכו את חוות דעתו בתביעה. בתביעת הנזיקין תצטרכו להוכיח לשופט או לשופטת מה הנזק שנגרם לכם, ולשם כך תצטרכו חוות דעת של מומחה לפציעה הספציפית שלכם, או לאיבר שנפגע, כדי שיעיד בבית המשפט מהצד המקצועי ויחזק את טענותיכם. חשוב לאתר את המומחה המתאים כדי שחוות הדעת שלו אכן תילקח על ידי בית המשפט באופן רציני.

 

לסיכום, בעוד שכולנו מקווים שלא נסבול אף פעם מנזקי גוף ושלא נצטרך לתבוע אף אחד, כדאי להתכונן למקרה שדבר כזה יקרה. דעו את זכויותיכם, תעדו את האירוע ואת המצב הרפואי שלכם שנגרם בגללו, והיעזרו בעורך דין מומחה תביעות נזיקין שיוכל להנחות אתכם ולסייע לכם לקבל את הפיצוי שמגיע לכם.

 

למאמרים נוספים בתחום לחצו כאן >>

לקוחות ממליצים