התחושה של האזרח הקטן שצריך להמתין לקבלת כספו מחברת הביטוח, לאחר הגשת תביעת ביטוח, אחרי כל הבירוקרטיות המתישות שהוא עובר יכולה להיות מתסכלת, בייחוד כאשר הוא זקוק לו במהירות כדי לרכוש רכב חדש או פריטים אחרים במקום אלו שניזוקו או נגנבו.
התסכול גדול שבעתיים כשהמבטחת שולחת חוקר פרטי שיעשה הכל בכדי לשכנע כי המבוטח רימה אותה ומסרבת לשלם לו בתואנות שווא.
לאור סיפור התביעה הבא, המלצתנו החמה היא לקבל יעוץ מעו"ד מומחה בתחום הביטוח כבר בשלב ההודעה על הנזק לחברת הביטוח ולפני הגעת החוקרים הפרטיים.
עו"ד ביטוח יגן עליך מחוקר חברת הביטוח
מעשה בפלוני שרכבו ניזוק בעת שחנה במגרש חניה. הפוגע לא טרח כמובן להשאיר את פרטיו והמבוטח נאלץ לפנות אל חברת הביטוח שלו בכדי לקבל את המגיע לו.
חברת הביטוח מינתה חוקר אך המבוטח החליט כי ייפגש עם החוקר רק בנוכחות עורך דינו. הוא עשה זאת לאחר ששמע לטענתו כי חוקרי חברת הביטוח עושים הכל בכדי לפטור את מעסיקיהם מתשלום למבוטחים בעבור תביעת ביטוח. החוקר לא נפגש עם המבוטח והחברה סירבה לשלם.
האם דרישתו של המבוטח להיפגש עם חוקר בנוכחות עו"ד פוטרת את חברת הביטוח מתשלום עבור תביעת הביטוח?
שופטת בית המשפט השלום בראשל"צ לא חשבה כך. היא הסבירה לחברה כי אם היא חפצה להוכיח כי המבוטח רימה, עליה להביא מידע או ראיות משמעותיים אולם הטענה כי אינה מסוגלת להוכיח זאת משום שהוא לא משתף פעולה אינה יכול לבסס טענת מרמה.
החוקר לא ניסה לברר את הסיבה לביטול הפגישה עם המבוטח ואת רצונו לערוך אותה בנוכחות עורך דין. זאת בשעה שאותו חוקר העיד כי הוא נוהג להיפגש עם המבוטחים הנחקרים בנוכחות עורכי דינם באופן שגרתי.
לסיכום הדיון חייבה השופטת את חברת הביטוח לשלם למבוטחה את מלוא נזקו בתוספת הוצאות השמאי ושכר הטרחה של עו"ד ביטוח ששכר התובע.
והצדק יצא אל האור.