החל מה-1.1.2010 תושב ישראל שנפגע בתאונת דרכים זכאי לתבוע מקופת החולים פיצויים או תשלומים תכופים בגין שירותי בריאות אליהם נזקק הכלולים בסל הבריאות, כגון אשפוז, פיזיותרפיה, טיפולי שמיעה, טיפולים פסיכולוגיים וכו', ולא יהיה זכאי לתבוע זאת מהנהג האחראי או מהמבטח כבעבר.
מה קורה אם לא ברור האם השירות הרפואי אליו נזקק הנפגע כלול בסל הבריאות? מי אמור לשלם במקרה שכזה? האם קופת החולים, חברת הביטוח או שמא הנפגע עצמו?
בפסק הדין הקשור לתביעות תאונות דרכים שניתן לאחרונה דונה השאלה האם הטיפולים שהומלצו לתובעת, הכוללים טיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה מעבר ל-12 טיפולים בשנה וטיפולים קוגניטיביים, כלולים בסל הבריאות אם לאו.
במקרה דנן, בית המשפט פסק כי טיפולים אשר אין לגביהם מחלוקת אם נכללים הם בסל הבריאות, האחריות למימונם חלה על קופת החולים. מנגד, בנסיבות בהן קיימת מחלוקת בין חברת הביטוח לקופת החולים, באשר לשאלה האם טיפול מסוים כלול בתוספת השנייה ו/או בסל הבריאות, לא צריך הנפגע להינזק ועל חברת הביטוח לשאת במימון הטיפולים. כמובן שחברת הביטוח תוכל לבקש החזר כספי מקופת החולים בגין הטיפולים שמימנה, לאחר שתוכיח שהם נכללים בסל הבריאות ו/או בתוספת השנייה לחוק.